Saturday, April 01, 2006

2006.03.10. 17. nap

10-12-ig elrepultunk a kozeli Okeechobee-ba, ami valoszinutlen hangzasa ellenere valodi telepules, neve a Seminole indiantorzs nyelven azt jelenti, hogy nagy to. Nem veletlenul, ugyanis egy hatalmas to partjan fekszik, a szereny oldalamon is publikalt USA keleti part terkepen ez az egyetlen kekseg, ami Florida belsejebol messzirol kivillan. Itt gyakoroltunk mindenfele leszallasokat, veszhelyzeteket, meg a szokasos manovereket.

Delutan Cat-tel ismet tiszteletunket tettuk kedvenc orvosi rendelonkben, ahol az ezuttal halisten jelenlevo illetekes doktorno meglepetten hallgatta vegig tegnapi kalvariankat es ertetlenkedve kozolte, hogy ezt az apro gepelesi machinaciot barmelyik kollegaja vegrehajthatta volna... Hat szerintunk is..., de nem volt kedvunk pampogni, kulonben sem illik olyat a mosoly orszagaban! Udvarias mosollyal megkoszontuk szofisztikalt szolgalatait (az 'M' beture ragepelte, hogy 'female' ) es tavoztunk.

Hazafele megtekintettunk par autodilert, bekukkantottunk par potensebb jarganyba, de sajnos 2000 dollarert csak nagyon komoly kompromisszumok aran juthatnek normalis vetelhez. Ugyhogy asszem maradok a magankeznel es folytatom az online maganhirdetesek napi bongeszeset.

Betertunk elohivott fotoimert is a Walgreens nevu aruhazba, ahol 6 dollarert DUPLA hivast csinaltak nekem, panaszmentes minosegben. Otthon egy szimpla tekercs ketszer ennyi (nalunk igy lesz a szimpla dupla hahaha...).

A napi programot a kulonleges elrendezesu es fekvesu (domboldali) temetoben tett latogatassal folytattuk, kulon keresemre. A tipikus amerikai temetoben ugyanis hatalmas sirkovek helyett kicsi kolapok fekszenek a foldon sok viraggal korulveve es messzirol nem a korengeteg latszik, hanem a viragrengeteg. Vegre valami, amit szimpatikusabban csinalnak...

A hosszu napot a Harbour Branch nevu helyen zartuk, ami egy nagy park oceanografiai kutatokozponttal, de engem leginkabb az a tavacska erdekelt, aminek a partjan a "Don't disturb our alligators" tablacska diszelgett, de hiaba vartam izgatottan, sztarfotokban remenykedve az allik felbukkanasat, a vizfelszin se rebbent.


Ugyhogy nyilvan csak marketing...

No comments: